• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Rode tegels - een veelzijdige trend

In eerste instantie denken mensen aan rood als een nogal intense kleur en misschien ben je bang dat zo'n tint er te opzichtig uitziet in je kamers. Maar gelukkig zijn er veel verschillende tinten rood, van zacht en zacht tot intens en helder, zodat iedereen de juiste kleur voor zijn smaak kan vinden. Breng de verkwikkende kleur bijvoorbeeld naar je badkamer - voor een verfrissend begin van de dag!

Tegels rood verven met tegelverf - kan dat wel?

Om tegels mee te verven is heel gemakkelijk als je een paar dingen in gedachten houdt. Het is heel belangrijk om de tegels goed mee te reinigen voordat je ermee aan de slag gaat. Het perfecte product hiervoor is het milde maar uiterst effectieve MissPompadour om mee te reinigen. Je verwijdert betrouwbaar vet, stof, kalkresten en ander vuil.

Vervolgens moet je een primer aanbrengen op de siliconenvoegen in de badkamer. Want op siliconen kan geen verf mee te hechtprimen. Gebruik hiervoor om siliconen mee te primen.

Voor de gladde oppervlakken van de tegels raden we aan omonze om te gronden primer te gebruiken. Deze primer zorgt ervoor dat je rode tegelverf goed hecht. Je helpt ook om een egaal oppervlak te creëren, waarna je de rode tegelverf twee keer aanbrengt met de roller.

Als je tegels op de vloer mee wilt verven, moet je de verf aan het einde stabiliseren met een aflak. MissPompadour om af te lakken biedt je de mogelijkheid om rode tegels te beschermen tegen stoten, druk en krassen.

Je kunt rode tegels verven met deze lak

Bij MissPompadour vind je een lak die ideaal is om tegels mee te verven. De Eggshell-lak is spatwaterdicht, alleen stilstaand water moet je vermijden. Je kunt er dus wandtegels in alle kamers mee verven, ook in de badkamer - alleen de vloertegels in de douche kun je er beter niet mee verven. Het is stoot- en krasbestendig en kan gemakkelijk om mee te reinigen met schoonmaakmiddelen.

Er zijn maar een paar tegels waarop deze tegelverf niet mee te hechtprimen is: Gewaxte of anderszins geïmpregneerde tegels kun je meestal niet om mee te verven, evenmin als tegels met een lotuseffect. Controleer daarom of jouw tegels niet tot de uitzonderingen behoren voordat je lak bestelt.

Rode tegelkleur - een blikvanger in veel kamers

Rode lak is geschikt voor veel kamers. Met prachtige roodtinten kun je wandtegels of vloertegels in de badkamer, keuken of bijkeuken verfraaien en de sfeer compleet veranderen. Rode tegelverf is ook prachtig te combineren met andere tinten. Rood en grijs vormen bijvoorbeeld een geweldige combinatie. Door te contrasteren met andere kleuren kun je met MissPompadour sjablonen interessante patronen creëren. Met roodtinten kun je vaak een geweldig effect bereiken.

Rode tegelverf als wake-up call in de badkamer

Een rode kleur kan een badkamer volledig transformeren en de ruimte een geheel nieuwe flair geven. Alles hangt af van je keuze voor de rode kleur. Het frisse Rood met Koraal van MissPompadour brengt bijvoorbeeld leven in de badkamermuren zonder te overheersend te zijn. Een warme bessenkleur zoals Rood met Framboos op de muren kan je badkamer ook omtoveren tot een wellnesstempel. En rode tegels in een rijke kleur Rood met Zweden kunnen de tegels op de badkamervloer prachtig verfraaien. Misschien vind je het ook leuk om ze te sjabloneren in combinatie met een lichte tint rood. Het contrast van tegels in rood met Wit met Wit keramiek ziet er fris en vrolijk uit.

Maar je kunt rode kleuren niet alleen in de badkamer gebruiken, maar ook in het toilet. Omdat je niet veel tijd doorbrengt in een toiletruimte, kun je hier sterkere kleuren gebruiken. Misschien kun je de hele ruimte om mee te verven in een rode kleur zoals Rood met Merlot. Je vindt alle Eggshell lak bij MissPompadour ook als rode muurverf - zodat je ook het plafond in dezelfde tint mee kunt verven.

Tegelachterwand in de tegelkleur rood als kleurelement in de keuken

Rode tegels kunnen ook een geweldig effect hebben in het kookgedeelte. Een backsplash in de tegelkleur Rood met Kers kan er bijvoorbeeld heel vrolijk uitzien in een witte of grijze keuken. Als je van vintage houdt, kun je je keuken mee verven in een kleur als Rood met Flamingo. Hier zorgt de toevoeging van beige pigmenten voor een warme, zachte toets die doet denken aan vervlogen tijden.

Houd er rekening mee dat een ruimte waar gekookt wordt altijd een vettige geur heeft, dus je moet de tegels goed mee te reinigen voordat je ze rood mee verft. Je moet de tegels na het schilderen ook beschermen met een laagje om af te lakken.

Rode tegels in de wasruimte en hal

Waarom zou je een wasruimte verwaarlozen en genoegen nemen met saaie witte of grijze tegels? In een gezellige sfeer worden de soms saaie huishoudelijke taken leuker! Ook hier kan de tegelkleur rood warmte en licht in de ruimte brengen. Waarom combineer je geen grijstint met het levendige Rood met Chili en sjabloneer je een patroon op de tegelvloer?

Tegels op de vloer vind je niet alleen in de badkamer, maar vaak ook in de hal en de entree. Ook hier kun je je eigen stijl creëren met rode kleuren.

Tegelverf in rood kopen bij MissPompadour

MissPompadour heeft een grote selectie interessante roodtinten. Onder de rode kleuren bij MissPompadour vind je een grote verscheidenheid aan tinten voor de tegelverfkleur rood: je vindt er de zeer intense, "hete" Rood met Chili, die je maar beter spaarzaam kunt gebruiken. Zacht, licht en toch fris is de prachtige Rood met Koraal. Rood met Framboos heeft een warme bessenkleur en de prachtige Rood met Zweden is rijk en intens. Roze met Grijs en Roze met Pioenroos zijn iets blauwere roodtinten.

De beste manier om jouw tint rood te vinden is door de set MissPompadour kleurenkaarten te bestellen. De kaarten ter grootte van een ansichtkaart zijn individueel verwijderbaar, dus je kunt ze overal opplakken en in elk licht bekijken en vergelijken. Dit geeft je ook nog meer ideeën over hoe je roodtinten kunt combineren.

Als je eenmaal een rode tegelkleur hebt gekozen, bestel dan tegelijkertijd je gereedschap zoals kwasten en rollers. Dit bespaart je een ritje naar de bouwmarkt. Je kunt ook op maat gemaakte winkelhulpen vinden op onze website. Met deze projectsets vergeet je gegarandeerd geen enkel product! Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met onze klantenservice. Ons deskundige team helpt je graag voor, tijdens en na je project!

Veelgestelde vragen & antwoorden over rode tegelkleur

  • Wat past goed bij rode vloertegels?
    Grijstinten tot antraciet passen bijzonder goed bij rode tegels. Maar groene tinten passen ook goed. Je bent de complementaire kleur van rood.
  • Zijn rode tegels gevoelig voor vuil?
    Of de tegelkleur rood gevoelig is voor vuil hangt af van de tint rood. Je kunt het beste patronen op de vloer aanbrengen met sjablonen. Patroonvloeren zijn namelijk minder gevoelig voor vuil.