• Gratis verzending vanaf 100€
 • Betaal met iDEAL
 • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Tegels mee te verven met gele tegelverf - kan dat?

Om tegels mee te verven in gele kleuren is heel gemakkelijk als je een paar dingen in gedachten houdt: Het is belangrijk dat de tegels helemaal kwastenzeep zijn. Vet, stof en kalkresten moeten zorgvuldig worden verwijderd. Dit kun je het beste doen met de milde maar uiterst effectieve reiniger van MissPompadour om mee te reinigen.

Vervolgens moeten de siliconenvoegen mogelijk worden overgeschilderd. Dit komt omdat lak zich niet kan hechten aan siliconen. Hiervoor heb je om siliconen mee te primen. Breng de vloeistof met een dunne kwast aan op de siliconenvoegen.

Om ervoor te zorgen dat de gele tegelverf goed hecht aan het gladde oppervlak van je tegels, is het aan te raden om te gronden met MissPompadour om te gronden. Deze primer zorgt voor een egaal oppervlak waarop je kleur zal hechten. De primer verhoogt ook de dekkracht van de gele verfkleur, vooral als je over tegels met een patroon heen wilt schilderen. Verf tot slot met de tegelverf in de kleur van je keuze. Verf ook gewoon de voegen mee. Dit geeft een egaal resultaat.

Tegels geel mee te verven met deze lak

Bij MissPompadour vind je een lak die ideaal is voor het verven van tegels. Het is de Eggshell-lak. Deze geurarme, milieuvriendelijke lak, die je in meer dan 90 verschillende tinten kunt krijgen, geeft je een zijdemat, elegant oppervlak. Deze tegelverf is ook heel gemakkelijk schoon te maken en geeft niet af, zelfs niet met schoonmaakmiddelen. Als je ook de vloertegels wilt meeverven - geen probleem! Met behulp van MissPompadour sjablonen kun je een prachtig patroon op de vloer toveren. Tot slot kun je de vloer het beste stabiliseren met om af te lakken. Deze extra beschermlaag maakt de tegelkleur nog beter bestand tegen druk, stoten en krassen.

Eggshell lak hecht op bijna alle tegels, hoewel je een paar uitzonderingen hebt: Gewaxte of anderszins geïmpregneerde tegels kunnen meestal niet om mee te verven, evenmin als tegels met een lotuseffect.

Zonneschijn voor je huis met gele tegelverf

Met een laagje gele verf kun je in elke kamer gewoon de zon laten opkomen. Zelfs als je badkamer geen raam heeft, kun je met gele lak meer licht, helderheid en een goed humeur in je badkamer toveren. De tegelverf bewijst zelfs zijn waterbestendigheid op wandtegels in de douche. In combinatie met om af te lakken verdraagt je stromend water uitstekend, alleen stilstaand water moet je vermijden. Daarom moet je geen vloertegels om mee te verven in de douche.

Gele tegels in de badkamer voor een goede morgen

Vooral 's ochtends, als het vaak moeilijk is om op te staan, kun je wel een boost van licht en frisheid gebruiken. Wat dacht je ervan om je badkamer zo in te richten dat hij een glimlach op je gezicht tovert als je binnenkomt? Dat kan echt met tegelverf in geeltinten. MissPompadour Geel met Zon is zo'n wakkermakende kleur. Misschien verf je de vloer wel mee met Wit met een lichte geeltint zoals Wit met Zonnetje en gebruik je daarna Geel met Zon op de wandtegels. Als je het plafond bijpassend wilt verven, is dat geen probleem - alle Eggshell lak is ook verkrijgbaar in bijpassende gele muurverf.

Betegelde spatranden in de keuken geel schilderen

Gele tegelverf kan een geweldige verandering zijn, en niet alleen in de badkamer. Een vriendelijk geel zoals Geel met Citroen past goed bij veel gekleurde keukens, vooral bij witte of grijze keukenmeubels. Zorgvuldig voorreinigen is vooral belangrijk in keukens. Dit komt omdat vet de neiging heeft zich op te hopen in ruimtes waar wordt gekookt. En lak kan zich niet hechten aan vet. Daarom moet vet op de tegels eerst zorgvuldig worden verwijderd met MissPompadour om mee te reinigen. Breng vervolgens om te gronden aan. Dit bereidt het oppervlak optimaal voor op de lak. Voorstrijken verhoogt bovendien de dekkracht van met name gedessineerde tegels. Daarna volgt de gele tegelkleur. Omdat een betegelde spatwand in de keuken vaak en intensief wordt gereinigd, is het raadzaam om de lak extra te stabiliseren met om af te lakken. Dit maakt je laag tegelverf nog duurzamer.

Je kunt er ook een subtiel effect mee bereiken als de vloertegels dezelfde kleur hebben als de lak op de wandtegels. Omdat gele vloertegels echter heel duidelijk vuil laten zien, raad je aan om MissPompadour sjablonen te gebruiken om een mooi patroon te creëren. Als je bijvoorbeeld je backsplash hebt meegeverfd met Geel met Saffraan en de vloertegels met Bruin met Pure Chocolade, kun je op de vloer een patroon sjabloneren met de rest van de gele kleur. Houd er rekening mee dat zowel de backsplash als de vloertegels aan het eind gestabiliseerd moeten worden met om af te lakken.

Gele tegels in de bijkeuken

Een bijkeuken hoeft ook niet verwaarloosd te worden. Wat dacht je ervan om de wandtegels mee te verven met tegelverf in een vriendelijke gele kleur? Je bijkeuken krijgt meteen een frisse, vriendelijke en lichte sfeer. MissPompadour Wit met Gember is een heel lichte kleur tussen fris geel en wit die hier perfect voor is. Zo'n frisse, vriendelijke tegelkleur maakt werken meteen leuker. Stuur ons foto's van je werk, we zien ze graag.

Gele tegelverf kopen bij MissPompadour

MissPompadour biedt een aantal geweldige gele tinten aan tussen de meer dan 90 kleuren in haar Simply Paint collectie: Heel lichte tinten tussen wit en geel zijn Wit met Zonnetje en Wit met Gember. Een mooie sterke geel is Geel met Zon en iets intenser is de heldere Geel met Citroen. De mooie kruidige tint Geel met Saffraan is een rijke, warme gele kleur waarmee je een geweldig resultaat krijgt.

Je kunt het beste de MissPompadour kleurkaartjes bestellen om uit deze gele kleuren de juiste tint voor je tegelverf te kiezen. De kleurkaartjes hebben het formaat van een ansichtkaart en zijn per stuk uitneembaar. Als je de lak bestelt, kun je de materialen zoals roller, kwast en grondverf tegelijk kopen. Dit bespaart je extra verzendkosten en een ritje naar de bouwmarkt.

Je kunt ook op maat gemaakte winkelhulpen vinden op onze website. Met deze projectkits vergeet je gegarandeerd geen enkel product! Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met onze klantenservice. Ons deskundige team helpt je graag voor, tijdens en na je project!

Veelgestelde vragen & antwoorden over gele tegelverf

 • Hoe goed dekt gele tegelverf?
  Over het algemeen dekt gele verf minder goed dan andere kleuren. Dit geldt ook voor tegelverf. Je kunt daarom het beste altijd voorstrijken met MissPompadour om te gronden. Het kan ook nodig zijn om 1 of 2 extra lagen tegelvernis aan te brengen.
 • Kan geel gebruikt worden als lak voor vloertegels?
  Ja, gele tegelverf is ook geschikt voor vloeren. Het enige belangrijke is dat je de tegelverf afwerkt met MissPompadour om af te lakken. Dit maakt je laag tegelverf nog harder. Je kunt ook sjablonen en contrasterende kleuren gebruiken om een patroon te maken, zodat vuil minder zichtbaar is.
 • Hoe lang gaat gele tegelverf mee in de badkamer?
  Hoe lang gele tegelverf mee te hechtprimen is in de badkamer hangt af van de slijtage van de tegelverf. Er zijn nu echter klanten die 2 of meer jaar geleden om mee te verven zijn en nog steeds erg tevreden zijn. De lak kan ook zonder problemen bijgewerkt worden.