10% op onze lak* met code GOLACK10

Naar de startpagina
MissPompadour

Wax zwart

MissPompadour Wax Zwart is een was waarmee je natuurlijke houten oppervlakken kunt afwerken. Met MissPompadour Wax Black kun je de kleurnuance dempen en oppervlakken verzegelen die met krijtemulsie of matte lak zijn geschilderd. Wax Black is ook onmisbaar voor kleurstellingen in Shabby-stijl.
  • Matte, elegante uitstraling
  • Gemaakt van bijenwas en meubelwas
  • Gemakkelijk om mee te reinigen
  • Gemaakt in Duitsland

10% op onze lak* met code GOLACK10 en win met een beetje geluk je bestelling terug, 3x kans - good lak!

€ 19,90

Inhoud: 0.375 liter (€ 53,07 / 1 liter)

Direct beschikbaar, levertijd 2 - 3 werkdagen

  • Hoogwaardige producten voor een perfect resultaat
  • Gratis advies in het Nederlands
  • Veilige levering met DHL
Veilig en snel betalen met
Persoonlijke, gratis klantenservice
Heb je vragen? Schrijf ons.

Dit is wat onze klanten zeggen

MissPompadour Wax Zwart

We hebben ook al onze ervaring gestopt in de ontwikkeling van MissPompadour Wax Zwart. De zwarte wax is bijzonder geschikt als je met krijtemulsie, matte lak of de MissPompadour kleurkwaliteit matte lak behandelde oppervlakken wilt afwerken. Door het aanbrengen van deze was sluit je de open poriën van je matte lakapplicatie en creëer je een glad oppervlak met een matte uitstraling. De was maakt het oppervlak ook slijtvast en gemakkelijk schoon te maken. En door de diepe donkere kleur van de was heb je de mogelijkheid om je gekozen kleurnuance donkerder en meer ingetogen te maken. Maar je kunt ook onbehandeld natuurlijk hout een stabiel oppervlak en een edele zwarte glans geven met Black Wax. Het mooie hiervan is dat de houtstructuur altijd intact en zichtbaar blijft, ook al verandert de kleur. De was is ook goed geschikt om steen en kurk te verzegelen en een subtiele kleur te geven. Zwarte was is onmisbaar als je meubels in Shabby stijl wilt maken. De zwarte kleur geeft je meubels het juiste patina. Bewerk na het schilderen de randen en pilasterlijsten van je meubel met de zwarte was. Je zult zien dat je meubel eruit ziet alsof het al vele jaren verouderd is.

Het aanbrengen van MissPompadour Black Wax

Maak het oppervlak eerst grondig schoon. Natuurlijk hout moet misschien licht geschuurd worden. Voor het aanbrengen van MissPompadour Wax Zwart adviseren wij de MissPompadour Wax Brush. Deze dikke ronde borstel ligt prettig in de hand. En zijn sterke natuurlijke haren kunnen voldoende was opnemen en afgeven. De makkelijkste manier is om de wax heel licht op te warmen. Dan zul je merken hoe goed de was met deze kwast diep in de poriën van het oppervlak kan worden gewerkt. Laat een eerste, dunne laag was drogen voordat je een tweede laag aanbrengt. Polijst het oppervlak ten slotte met een zachte doek.

De milieuvriendelijkheid van MissPompadour Wax

MissPompadour Wax Black is, zoals al onze wassen, gemaakt van een eeuwenoud recept van bijenwas en carnaubawas. Het bevat de minst mogelijke hoeveelheid conserveringsmiddelen en oplosmiddelen. Een beetje is echter nodig voor een duurzame bewaring. Daarom mag de was niet in de handen van kinderen komen.

Was: Toepassingsgebied: Open hout, matte lak

Toepassingsvorm: decoratie, toplaag op weinig belaste oppervlakken (geen bescherming tegen water)

Bereik: ca. 11m²/liter of ca. 4m²/370ml

Droogtijd: 3-4 dagen laten drogen