• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Tijdens de zwangerschap rijst vaak de vraag hoe de kamer van de kleine ingericht moet worden. Veel aanstaande moeders barsten van de creatieve ideeën. Maar... muren of kindermeubels schilderen tijdens de zwangerschap? Kan dat wel?

Zwanger en renoveren: ja of nee? Wanneer en hoe?

Bij de blijde boodschap dat er een gezinsuitbreiding komt krijgen ouders al snel zin om de kinderkamer te schilderen en in te richten. Tegelijkertijd vragen ze zich af: "Mogen zwangere vrouwen eigenlijk wel schilderen?"
. Als een aanstaande moeder zich fit voelt en er plezier in heeft, kan ze zonder zorgen haar huis en de kamer van haar nieuwe gezinslid verfraaien met verf. Er is niets op tegen om tijdens de zwangerschap te schilderen met onze verf op waterbasis, zolang je maar een paar dingen in gedachten houdt.

To the point: waar je op moet letten bij het schilderen tijdens de zwangerschap

Als je tijdens de zwangerschap een muur of een meubelstuk wilt schilderen, is het heel belangrijk om lak te gebruiken die geen giftige dampen heeft. Wij bevelen LittlePomp Krijtverf aan. Deze lak is VOS-vrij en stoot dus geen giftige dampen uit in de lucht.
Onze biobased Muurverf MissPomapdour - Lekker Duurzaam is ook VOS-vrij, hiermee kan je dus zonder problemen schilderen als je zwanger bent. Alle MissPompadour verf is ook vrij van organische oplosmiddelen.
Natuurlijk moet je bij het schilderen voorkomen dat je op hoge ladders balanceert. Zelfs als je sportief bent aangelegd, kan je evenwichtsgevoel vanaf de 25e week van de zwangerschap aangetast zijn.

Oplosmiddelen in muurverf

Wie kent het niet: de onaangename geur van verfdampen die niet alleen lak maar ook muurverf vaak verspreidt zodra je het blik opent. Dit komt vaak door de chemicaliën en oplosmiddelen die aan de verf of lak worden toegevoegd om deze langer houdbaar of robuuster te maken. Het is dus niet gek dat je je afvraagt of je muren wel moet schilderen tijdens de zwangerschap.
Maar we hebben goed nieuws voor je: de MissPompadour - LittlePomp Muurverf bevat - net als alle MissPompadour verf en lak - geen oplosmiddelen. Ze zijn op waterbasis en dus ook in water oplosbaar. Daarom is het schilderen van muren tijdens de zwangerschap met LittlePomp volkomen veilig. Je kunt zelfs de kleinste kamers schilderen zonder bang te zijn voor schadelijke dampen.

Verfdampen tijdens en na het schilderen

Verf en lak is vloeibaar en droogt na het aanbrengen. Hierbij ontstaan natuurlijk dampen. Het mooie van de verven van LittlePomp is dat de Muurverf geen schadelijke dampen afgeeft. De verven zijn op basis van water en krijt. Er worden bij het maken van de verf geen schadelijke oplosmiddelen gebruikt. Daarom kun je ook tijdens de zwangerschap zonder gebitsbeschermer werken.
Als je jezelf toch extra wilt beschermen tegen verf, raden we bescherming van buitenaf aan. Dat kan gemakkelijk met onze elegante werkkleding, die je ook tijdens de zwangerschap aan kan dankzij de gemakkelijk verstelbare overall.

Schilderen in bepaalde weken van de zwangerschap (aanbevelingen)

In theorie is schilderen tijdens de zwangerschap mogelijk tot op de laatste dag van de zwangerschap. De ervaring leert dat veel aanstaande moeders het gevoel krijgen dat ze veel moeten voorbereiden, vooral tegen het einde van de zwangerschap. Kort voor de geboorte ontstaat een echte drang om actief te zijn. Schilder en decoreer gerust de kamer en meubels van je kind met Krijtverf.
Overdrijf alleen niet met de renovatie tijdens de zwangerschap. Als je de muren in de babykamer wilt schilderen, is het beter om dat doen in het eerste trimester, dus tot de 12e week van de zwangerschap, want dan kan je nog veel makkelijker bewegen.

Is de ene verf schadelijker dan andere tijdens de zwangerschap?

MissPompadour biedt alleen verf aan die onschadelijk is. De milieuvriendelijke, vegan LittlePomp Krijtverf bevat geen schadelijke stoffen. Met de Muurverf kun je met een gerust hart de babykamer schilderen of de kamer van je kind inrichten, ook tijdens de zwangerschap. Bovendien zijn de kleuren van LittlePomp speekselbestendig. Je kunt dus ook zonder aarzeling het ledikant en de wieg schilderen met onze lak. Ook speelgoed kan je speelgoed schilderen. Omdat de verf bij hitte niet verdampt, kun je zelfs de radiatoren in de Muurverf schilderen. We laten je zien hoe je dit doet in ons artikel over het schilderen van radiatoren.

Met welke verf kan ik veilig schilderen tijdens de zwangerschap?

Alle verf en lak van MissPompadour - LittlePomp is helemaal veilig, want ze zijn speciaal ontwikkeld voor baby's, peuters en zwangere vrouwen. MissPompadour - Lekker Duurzaam van is ook een biobased Muurverf, waardoor je probleemloos en met een gerust hart kunt schilderen tijdens de zwangerschap. Je kunt al onze muurverf in de kinderkamer gebruiken.

Tips voor het schilderen van de kinderkamer

Het is super leuk om een mooi plekje te creëren voor je kleintje. Speciaal voor baby's bevelen we onze zachte, kalmerende kleurnuances van LittlePomp aan. Je kunt schilderen met een zuiver geweten, ook tijdens de zwangerschap.
Hemelsblauw voor jongenskamers en roze voor meisjeskamers zijn natuurlijk de klassiekers. Maar er zijn meer opties! Onze 15 aantrekkelijke kleuren maken het je gemakkelijk om de muren naar je ideeën te ontwerpen. Er is iets voor alle aanstaande ouders! Als je op zoek bent naar schilderideeën voor de kinderkamer, vind je in ons blog over het schilderen van muren in de kinderkamer een heleboel mogelijkheden die je voor of na de geboorte van je kinderen kunt uitvoeren.
Zelfs in kleine kamers zullen de delicate, zachte kleuren van LittlePomp een rustige sfeer creëren voor je kinderen. Misschien heb je een familiestuk zoals een oude wieg of commode in de kamer staan. Dan kun je je schilderideeën prachtig realiseren met de absoluut ongevaarlijke kleuren van LittlePomp, want ze zijn speekselbestendig en ook geschikt om kindermeubels en speelgoed mee te schilderen. Als je nog op zoek bent naar tips over hoe je een muur perfect kunt schilderen, bekijk dan ons blog over muren schilderen.

Wij zijn er voor je

Heb je ondersteuning nodig bij het project of heb je een andere vraag? Neem dan graag contact op met onze klantenservice!

Onze klantenservice helpt je graag op elk moment- per WhatsApp , Email of rechtstreeks via ons contactformulier (ma-vr 09-18, za tot 16 uur).

Een kleur kiezen

Afbeeldingen van o.a. Unsplash - @sylwiabartyzel.

Je gereedschap en bordspoelen

Hiermee wordt je project kinderspel.