10% op onze lak* met code GOLACK10

Naar de startpagina

10% op onze lak* met code GOLACK10 en win met een beetje geluk je bestelling terug, 3x kans - good lak!

Lekker verven - met MissPompadour

In Ons bedrijf · 6 Min leestijd

Ken je dat gevoel? Via een vriendin gehoord over onze website, of je volgt ons al een tijdje op social media, maar je durft het nog niet echt aan? Misschien heb je zelfs je mobiel al gepakt om een appje te sturen naar onze klantenservice - maar "waar moet ik beginnen?"
Per slot van rekening heb je vragen over vragen, of gewoon zorgen dat het niet gaat lukken?In je hoofd dwarrelen zo veel ideeën rond, maar je weet niet of je ze echt zonder hulp kunt uitvoeren?
Als je jezelf herkent in een van deze punten, kan ik je geruststellen: je bent niet alleen, en je bent bij MissPompadour precies aan het juiste adres!

Help, ik ga verven

Daar sta je dan - je scrollt door de site van MissPompadour, en peinst over in welke kleur je de oude ladekast van oma Truus zou kunnen opknappen.
Zodra je een paar kleuren op een lijstje hebt gezet, steken waarschijnlijk de eerste vragen al hun hoofd om het hoekje. Gelukkig vindt je de antwoorden op deze vragen in ons Lekker Verven 101. Daar hebben we de belangrijkste en meestgestelde vragen over de populairste schilderprojecten beantwoord.

Zijn nog steeds niet alle twijfels weg?
"Wat als mijn familie de kleur toch niet mooi vindt? Zijn de meubels niet te waardevol om te verven? Ziet het er uiteindelijk niet uit alsof het door een kind is gedaan?"
Met dergelijke zorgen worden mensen vaak geconfronteerd als ze aan een belangrijk project willen beginnen.

Onze tip:begin anders gewoon met een onbelangrijk meubelstuk - eentje dat je van het grofvuil hebt gered of eentje dat al tijden in de kelder staat omdat het niet echt bij de inrichting past. Verven is zoals alles: oefening baart kunst!
Niemand verft van begin af aan perfect, zelfs wij van MissPompadour zijn ooit klein begonnen.


Ready, verf, go!

Bestel de kleurenkaarten van je keuze. Zodra ze aankomen, ga je gewoon zitten met een lekker kopje koffie en neem je de tijd om te beslissen welke kleur bij jou past. Als je twijfelt, nodig dan je beste vriendin uit om te helpen kiezen. Het is makkelijker om samen te kijken en misschien heeft die vriendin een leuk idee over hoe het toekomstige pronkstuk te versieren valt.

Ons motto "lekker verven"is niet alleen te danken aan het feit dat we er bij de productontwikkeling en de selectie van het assortiment voor zorgen dat met alle producten supermakkelijk te werken valt, zodat je ook zonder specialistische kennis geweldige resultaten kunt behalen. We willen onze klanten bovendien inspireren en motiveren om nieuwe dingen te blijven proberen. Onze stappenplannen en tips in Lekker Verven 101, onze video's en onze gratis kleuradvies zijn er precies daarom

Waarom begin je niet met dat ene nachtkastje dat nog perfect intact is, maar niet meer past bij het nieuwe bed? Of dat bankje die goed zou staan in de gang, maar er nu nog veel te ouderwets uitziet? Soms verandert zelfs een klein likje verf op de muur een kleurloze kamer in een blikvanger. Je hoeft niet altijd alle muren te verven om een zichtbare verandering aan te brengen. Je zult verbaasd zijn over de impact die een beetje kleur kan hebben!

Laat je niet afschrikken door fantasieloze opmerkingen van je omgeving. Natuurlijk, iedereen heeft al gehoord wat er allemaal mis kan gaan en je hebt nog nooit eerder zoiets gedaan. Maar we staan aan jouw kant en helpen je als je vastloopt. Er is dus niets dat niet opgelost kan worden.
Zijn er veel kritische stemmen, verf dan eerst iets kleinsvoor jezelf om mee te beginnen . Dan maakt het al helemaal niet uit wat een ander ervan vindt.

Stress voor kwaststreken

Zodra de kleur aankomt, is het grote moment daar. Als je ook maar een beetje op ons lijkt, sta je al te trappelen om te beginnen.

Of je nu verft met een verfroller of een kwast, laat je nooit afschrikken door de eerste laag. Zelfs als de kleur iets doet wat je niet verwacht hebt - geef het de tijd om glad te trekken en in vorm te komen. De eerste laag hoeft niet echt dekkend en perfect te zijn. Je zult zien, de tweede laag zal je een stuk blijer stemmen/b>. Bekijk het resultaat nogmaals bij daglicht om er zeker van te zijn dat je alle oppervlakken gelijkmatig hebt geverfd.

Het hoeft er niet altijd uit te zien alsof het gekocht is. Veel meubels, vooral oudere, ontwikkelen hun charme pas door een structuur die alleen kan ontstaan door het verven met een kwast. Wil je het natuurlijke effect van een klassieke krijtverf bereiken, dan horen daar misschien zelfs de kwaststreken bij. Als je de voorkeur geeft aan een gladde en moderne afwerking, zijn onze verfrollers en fijne kwasten de juiste hulpmiddelen.

Na het verven = voor het verven

Over het algemeen zijn onze verven zo prettig in gebruik dat je niet eens ziet dat het een doe-het-zelf project is. Eerlijk gezegd - de meeste "gebreken" zie je alleen omdat jij er zelf aan gewerkt hebt.
Wees niet te streng voor jezelf bij het schilderen. Met elke nieuwe verflaag zul je merken dat het steeds gemakkelijker wordt om de kwast, de roller en de verf te hanteren.
Zelfs een kunstenaar heeft tijd nodig om zich aan te passen aan nieuw materiaal.
We raden je aan een test-stukje te maken op een houten plank of iets dergelijks. Zo krijg je gevoel voor het gereedschap en de verf. Afhankelijk van de fabrikant en de variant gedragen kleuren zich verschillend en hebben ze een individuele behandeling nodig. Maar je krijgt het gauw genoeg onder de knie!
Als je na een paar maanden weer zin hebt in wat nieuws, ga je gewoon terug naar je kleurenkaartjes en kies je een andere kleur. Je kunt de verf heel vaak overschilderen. Als je eenmaal begint te verven, kan het behoorlijk verslavend worden.

Eerst een bak koffie

Je kunt schilderwerk het beste zien als een creatieve uitlaatklep en als hobby. Het kan bij elk project gebeuren dat er iets anders gaat dan gepland of dan in de instructies staat. Aangezien elk project anders is, draagt elk meubel zijn eigen geschiedenis met zich mee, die je pas ontdekt als je het nader bekijkt. Maar dat is het mooie van doe-het-zelven: je blijft leren, je kunt steeds meer en je weet steeds beter om te gaan met "problemen"

Als je vastloopt, haal dan diep adem en ontspan je met een warme kop koffie. Dat helpt afstand te nemen en een oplossing te verzinnen - of kijk in onze FAQ's of we je vraag daar niet al hebben beantwoord.

Als je helemaal geen idee hebt wat je moet doen, of als er iets totaal onverwachts gebeurt: neem contact op met onze klantenservice. We zijn een team van mensen met veel ervaring in klussen en schilderen en bieden altijd een luisterend oor. Stuur ons gewoon foto's via WhatsApp of e-mail. We zullen je altijd helpen en ons best doen zodat je je project succesvol en gelukkig kunt afronden. Er is nauwelijks een probleem dat we niet kunnen oplossen.En omdat het vaak gevraagd wordt: ja, dit persoonlijke advies is echt al inbegrepen in de prijs van de verf.

We hebben immers zelf al veel meegemaakt en zijn toch doorgegaan. Uiteindelijk word je niet alleen beloond met een prachtig meubelstuk, maar ook met de trots dat je het zelf gefixt hebt. Je zou niet geloven wat een enorm verschil de juiste kleur kan maken op een tafel of op de muur achter een wandmeubel!

Eind goed, al goed

Laat je niet het plezier van het verven ontnemen. Want vergeet niet: je project is er voor jou, en niet andersom!