10% op onze lak* met code GOLACK10

Naar de startpagina

10% op onze lak* met code GOLACK10 en win met een beetje geluk je bestelling terug, 3x kans - good lak!

Krijtverf verzegelen

In Producten en toepassingen · 4 Min leestijd

Krijtverf is een prachtige manier om muren en meubels een fluweelachtig poederachtig uiterlijk te geven. Voor intensief gebruikte oppervlakken, zoals in de keuken, in de gang of op meubeloppervlakken die veel gebruikt worden, kan het nuttig zijn om een sealer aan te brengen. We laten je zien of en welke kit je nodig hebt voor je Krijtverf en hoe je die gemakkelijk kunt aanbrengen.

Wat kan ik gebruiken om krijtverf af te lakken?

Aflak van krijtverf is altijd aan te raden als het geverfde oppervlak zwaar wordt belast. Het voordeel van aflakken is dat je het geverfde oppervlak aanzienlijk duurzamer en vuilbestendiger maakt.

  • om muurverf af te lakken, zoals onze LittlePomp krijtverf, is vooral belangrijk en verstandig in gangen en trappenhuizen, op garderobes of in kinderkamers. Onze om af te lakken - MissPompadour aflak biedt je hier Duurzame eco muurverf - vooral als je de krijtverf in je keuken wilt afdichten, voornamelijk achter het werkblad. Je krijgt een veegschoon, onderhoudsvriendelijk oppervlak - het matte karakter van de krijtverf blijft volledig intact.
  • Voor meubels die vaak gebruikt worden - vooral als je ze om mee te verven muurverf hebt gebruikt en geen lak - is aflak essentieel om de duurzaamheid van de kleur te vergroten. Heb je oppervlakken die al zijn mee verven met bijvoorbeeld CosyColours krijtlak? Breng dan de sealer aan. Zo kun je je krijtverf mat af te lakken.
  • Vloeren geverfd met krijtverf en lak - of het nu hout of tegels zijn - of trappen van steen of hout moeten zeker worden afgekit zodat het oppervlak bestand is tegen dagelijkse slijtage.

Als je je Krijtverf wilt verzegelen, heb je verschillende mogelijkheden - blanke lak, was of olie. Bekijk onze afdichtingsmiddelen in de winkel, je vindt er zeker de juiste voor je project!

Krijtverf verzegelen met blanke lak

Als je kiest voor blanke lak als kit voor je Krijtverf, krijg je een bijzonder onderhoudsvriendelijk oppervlak. Dit is een voordeel voor vaak gebruikte meubels, zoals tafels of stoelen. Lakken drogen snel en kunnen zonder problemen worden overgeschilderd. Wij raden het gebruik van lakken vooral aan voor oppervlakken die veel gebruikt worden, omdat ze een veel robuuster oppervlak creëren dan bijvoorbeeld wassen.

Krijtverf verzegelen met was

Als je minder blootgestelde oppervlakken wilt afdichten, kun je ook wassen gebruiken. Onze wassen zijn een geweldige manier om je meubels een shabby stijl te geven. Door gekleurde was te gebruiken kun je structuren bijzonder goed accentueren en een zijdeachtig, edel oppervlak verkrijgen. Merk echter op dat wassen niet geschikt zijn voor plekken die blootstaan aan opspattend water.

Krijtverf verzegelen met olie

Met Krijtverf beschilderde meubels kunnen ook worden verzegeld met oliën. Oliën zorgen voor een heldere uitstraling en laten de kleur glanzen. Om Krijtverf buiten af te dichten, bijvoorbeeld op tuinmeubelen, kun je tungolie gebruiken. Hennepolie kan ook binnenshuis worden gebruikt. Merk echter op dat oliën er langer over doen om volledig te drogen en veegbaar te worden.

Stap-voor-stap instructies: Dichtmaken Krijtverf

Krijtverf afdichten is eenvoudig - of je nu Muurverf of meubels wilt afdichten, of een kit zoekt voor je houten trap. Hieronder geven we je stap-voor-stap instructies voor de belangrijkste handelingen en het aanbrengen van de verschillende kitten:

Stap 1: Voorbereiding

Begin met een grondige om mee te reinigen. Het oppervlak moet vrij zijn van stof en pluisjes, anders blijven deze aan de lak of meubelwas plakken en krijg je een oneffen oppervlak. Als je dit nog niet hebt gedaan, verwijder dan scharnieren of handgrepen van meubels die niet in contact mogen komen met de aflak. Als je ze niet kunt verwijderen, bescherm ze dan met plakband. Om mee te verven voordat je de grondverf aanbrengt, laat de verf dan 24 uur drogen.

Stap 2: lak aanbrengen

  • Breng om af te lakken - MissPompadour aflakdun aan met een kwast of een kortpolige verfroller. Na ongeveer 2-4 uur kun je eventueel een tweede laag aanbrengen. Als je over een verse laag schildert, heeft de aflak ongeveer 14 dagen nodig om volledig uit te harden en bestand te zijn tegen maximale belasting. Als je oppervlak ongelakt is of lang geleden (meer dan 14 dagen) om mee te verven, is de aflak na 3 dagen uitgehard.
  • Meubelwas kan worden aangebracht met een pluisvrije doek of een kwast. Onze om mee in de was te zetten - MissPompadour wasborstel is hier ideaal voor. Breng eerst een dunne laag aan. Vooral bij gekleurde houtwas moet je met minder beginnen om te voorkomen dat je de hele tint van de krijtverf bedekt. Na ongeveer 30 minuten kun je eventueel overtollige meubelwas verwijderen of een tweede laag aanbrengen. Wees moedig en probeer uit wat je mooi vindt!
  • Oliën kun je het beste aanbrengen met een pluisvrije doek. Plan ook hier minstens 2 lagen. De droogtijd varieert en kan tot 1 week duren.

Stap 3: Polijsten van het oppervlak

Als je wassen of oliën gebruikt, moet je het oppervlak met een pluisvrije doek polijsten om een bijzonder mooie afwerking te krijgen. Wacht ca. 24 uur voor wassen en ca. 12 uur voor oliën voordat je gaat polijsten.

Conclusie: Sluit Krijtverf goed af met MissPompadour

Of het nu gaat om muren of meubels, het aanbrengen van een sealer is een belangrijke stap om je Krijtverf extra duurzaam te maken. Vooral op intensief gebruikte oppervlakken kun je gemakkelijk delevensduur van de verf verlengen en het oppervlak gemakkelijker te onderhouden maken. Zo heb je zeker lang plezier van je schilderproject!

Materiaal & Accessoires