• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

In sommige families bestaat de mooie traditie dat een kinderbedje van generatie tot generatie wordt overgegeven. In andere families wordt het kinderbedje doorgegeven van de ene broer of zus aan de volgende. In al deze gevallen is het zinvol om een babybedje een nieuwe look te geven met behulp van een nieuw likje verf. Want een nieuw laagje verf maakt van een babybedje dat gebruikssporen vertoont niet alleen een echte blikvanger. Het zorgt ook voor schone, hygiënische oppervlakten.

Over kleuren en hun geschiktheid voor kinderen

Verven staan als chemische producten niet bekend als bijzonder gezond. Baby's en peuters zijn gevoelige wezentjes die buiten hun kinderkamer al genoeg te maken hebben met giftige stoffen in het milieu. We willen er dus zeker van zijn dat ten minste de directe omgeving van ons kind, en daar horen ook de meubels en het speelgoed in de kinderkamer bij, volledig onschadelijk zijn voor de gezondheid.

Welke verven zijn geschikt voor het verven van babybedden?

Het is heel belangrijk dat de verven en lakken die in de kinderkamer worden gebruikt volledig VOS en oplosmiddelvrij zijn. VOS zijn vluchtige organische stoffen die bij de meeste verven vrijkomen tijdens het drogen. Deze vluchtige stoffen komen vaak pas in het milieu terecht lang nadat de verf is opgedroogd. Maar verf waarmee een kinderbedje met een gerust geweten kan worden geverfd, moet aan heel andere eisen voldoen. De gebruikte verf of lak moet bijvoorbeeld speekselbestendig zijn. Baby's hebben de neiging om hun omgeving met hun mond te ontdekken. Het zou dus ook handig zijn wanneer de verf waarmee je het bed van je baby opnieuw wilt verven antibacterieel is.

Welke kleuren voor kindermeubels zijn verkrijgbaar bij MissPompadour?

MissPompadour heeft met de LittlePomp krijtverven en krijtlakken collectie een geheel nieuwe standaard voor kinderkamer verven gecreëerd. Ze zijn namelijk vrij van VOS, oplosmiddelen en speekselbestendig. Met de 15 prachtige, zachte tinten kun je gemakkelijk muren in de kinderkamer, kindermeubels en zelfs kinderspeelgoed een nieuw likje verf geven. Laat je fantasie de vrije loop!

How-to: Een babybedje schilderen

Van welk materiaal het babybedje dat je opnieuw wilt verven ook is gemaakt, het belangrijkste is om het eerst grondig schoon te maken. Haal het bed indien mogelijk uit elkaar. Je kunt dan - en dit is ook belangrijk voor zwangere vrouwen – gemakkelijk rechtopstaand aan de losse onderdelen werken. Dit is ook een voordeel bij het verven, want je kunt gemakkelijk bij alle plekken, bijvoorbeeld tussen de spijlen.

Verf of lak, hout of metaal? Bepaal de ondergrond.

Kijk eerst goed naar de toestand van het bed. Is het gemaakt van onbehandeld hout of is het hout gelakt? Of zelfs van metaal? Of is het een houten bed dat al gelakt is? Is deze oude lak nog intact of bladdert hij op sommige plekken al af? In de volgende stappen leggen we uit waar je op moet letten.

Stap 1: Maak van een oud kinderbed een nieuw – het voorbereiden.

Wanneer je een oud kinderbed wilt verven, maak dan eerst alle onderdelen grondig schoon om stof en andere verontreinigingen te verwijderen. Gebruik onze milieuvriendelijke Om schoon te maken - MissPompadour Schoonmaker. Laat alles goed drogen. Nu hangt het af van de staat van het oppervlak. Indien de oude lak intact is, kun je deze gewoon lakken. Laat de oude verf los, dan moet je deze met schuurpapier verwijderen. We hebben uitgebreide instructies voor je verzameld in ons artikel over het verwijderen van oude verven en lakken. Mocht de kleur van het oppervlak hierdoor verschillen, dan is dat geen probleem, want LittlePomp krijtlak heeft een fantastische dekkracht.

Stap 2: Moet je het kinderbed gronden voordat je het verft?

Maak je je zorgen over het schilderen van een donkere achtergrond met een lichte kleur? We kunnen je geruststellen – je hoeft geen grondverf te gebruiken. Je kunt een donker houten bed zonder problemen omtoveren tot een wit babybedje, want de krijtlak van LittlePomp biedt een uitstekende dekkracht. Wanneer het donkere hout echter kan bloeden, zoals vaak het geval is bij eiken, of wanneer een metalen bed roestvlekken heeft, dan is gronden extra belangrijk. Gebruik in dat geval De grondverf – deze voorkomt dat stoffen uit het hout in de verf kunnen uitlopen. Voor zeer gladde ondergronden zoals kunststof kun je De grondverf gebruiken om een ideale hechting te creëren tussen het oppervlak en de verf.

Stap 3: Kiezen van de juiste kleur voor een babybed en de juiste toepassing.

Nu is het tijd om de juiste kleur te kiezen. LittlePomp biedt 15 betoverende tinten waaruit je kunt kiezen. Het hoeft niet altijd hemelsblauw of roze te zijn in de babykamer. Wat vind je van een zachte, lichte grijstint? Of schilder het kinderbed in een subtiele witte kleur? Belangrijk is dat de verf goed wordt aangebracht. Wanneer je hebt geschuurd met schuurpapier, zorg er dan voor dat het schuurstof volledig verwijderd wordt voordat je begint met schilderen. Je kunt het beste werken met de LittlePomp kwast. Hiermee kun je de verf gelijkmatig aanbrengen zonder sporen achter te laten. Een verfroller is voor grotere oppervlakten geschikt. Na ongeveer 2 tot 4 uur droogtijd kun je een tweede laag aanbrengen. Na 2 weken is de verf volledig droog.

Stap 4: Moet en topcoat op de nieuwe verf?

Je wilt dat de verf op je babybedje zo stabiel, robuust en gemakkelijk schoon te maken is als mogelijk. We hebben goed nieuws voor je: LittlePomp krijtverf is speekselbestendig en onovertroffen duurzaam. Indien je toch het zekere voor het onzekere wilt nemen, hebben we in onze webshop een topcoat voor je.

Nog meer tips en handige tools voor het schilderen van een babybedje.

  • Kleinere kamers zien er meteen ruimer uit wanneer je de muren, het babybedje en eventueel andere meubels in dezelfde kleur verft.
  • Wanneer je te ongeduldig bent om te schilderen, zoek dan een lege kamer of een plekje in de natuur en spuit de verf met een verfspuit erop. Let op de windrichting en gebruik een mondkapje!
  • Met de mooie motieven van de creatieve sjablonen van MissPompadour kun je het bedje van je baby prachtig versieren. Je kunt de sjabloonletters ook gebruiken om iets heel persoonlijks voor de kleine schat te maken door de naam of een leuk sprookje op het bedje te schilderen.

Wij zijn er voor je

Heb je ondersteuning nodig bij het project of heb je een andere vraag? Neem dan graag contact op met onze klantenservice!

Onze klantenservice helpt je graag op elk moment- per WhatsApp , Email of rechtstreeks via ons contactformulier (ma-vr 09-18, za tot 16 uur).

Kleurkeuze

Je gereedschap en bordspoelen

Zo wordt je project kinderspel!