• Gratis verzending vanaf 100€
  • Betaal met iDEAL
  • Gratis kleuradvies
Naar de startpagina

Inrichting in Boho: Boheems chic woonplezier

In Kleurwerelden & inspiratie · 6 Min leestijd

Boho is een onconventionele inrichtings- of woonstijl met een breed kleurenschema dat geen vaste regels kent en waar geen grenzen zijn aan je creativiteit. Het is een individuele inrichtingsstijl - geïmproviseerd-imperfect beschrijft deze stijl het best.

Boho wordt gekenmerkt door warmte, levendigheid en een zekere zorgeloosheid. In het kleurenschema worden aardetinten gecombineerd met vrij krachtige kleuren, en in de inrichting worden moderne meubels naast vintage vondsten gezet.

Boho-stijl is een bewust contrast met de huidige, zeer perfectionistische stijl van inrichten met koele, minimalistische lijnen. Het combineert moderne ongedwongenheid met de gezelligheid van een vervlogen tijdperk.

Boho interieur ideeën

Wil je wat inspiratie en ideeën opdoen voor je boho chic? Hier vind je enkele ideeën voor bijpassende meubels en muurverf voor het inrichten van je huis in bohemian stijl

Waar staat Boho voor?

De term Boho staat voor Boheemse stijl. Deze onconventionele stijl werd in het midden van de 19e eeuw bedacht door een groep intellectuelen en kunstenaars. In de jaren '70 van de 20e eeuw namen de hippies veel van deze ideeën over. De huidige boho-stijl leent zich van deze stijl van de hippies. Het is beïnvloed door folklore en een etnische stijl met oosterse accenten.

Boho meubels: kleuren, meubels & materialen

Ook al kun je in de Boho-stijl van alles mengen, de inrichting en het kamerontwerp moeten uiteindelijk een harmonieus geheel opleveren. Hier hebben we enkele tips voor je boho interieurstijl op een rijtje gezet:

1. Meng kleuren en patronen
Gebruik stoffen die gebatikt zijn of bedrukt met paisleymotieven of Indiase motieven. Gebruik felle kleuren op de muren en combineer ze met gedessineerde gordijnen en kleurrijk gestoffeerd meubilair.

2. Natuurlijke materialen & planten
Natuurlijkheid is belangrijk voor de Boho stijl. Gebruik daarom meubels van natuurlijke materialen, vaak rotan of riet, en ook textiel van natuurlijke materialen zoals leer, linnen of wol.

3.Franjes
Dekens, kussens of macramé wandkleden - alles kan franjes en kwastjes hebben in boho-stijl.

4. Oud ontmoet nieuw
Combineer meubels en accessoires - oud met nieuw, vintage met modern, gebruikt hout met glas. In de porta Stilwelt vind je een mooie selectie meubels in Boho-stijl .

Expert tip: Voor de zogenaamd imperfecte Boho stijl moeten kleuren en materialen bijzonder zorgvuldig op elkaar worden afgestemd. Een moodboard helpt je om alles bij te houden

Boho Muurverf en Wand Design Tips

Intense kleuren worden vaak gebruikt voor de Boheemse stijl. Bij MissPompadour kun je kiezen uit een reeks bijpassende kleuren. Je vindt heldere en duidelijke kleurnuances in de kleurkwaliteiten De Waardevolle Muurverf en De Nuttige Muurverf.
De Waardevolle Muurverf is een bijzonder ecologische, duurzame kleur die perfect is voor alle woonruimtes. De Nuttige Muurverf is zeer robuust en afwasbaar, waardoor hij ideaal is voor ruimtes die aan slijtage onderhevig zijn.

Expert tip: Voor een ideale combinatie van kleuren is het de moeite waard om de MissPompadour app te installeren. In de "Wall Preview" functie kun je het effect van de kleuren direct in de kamer zien.

Boho Chic Stijl Stoffen en Materialen

Bij het inrichten in bohemian stijl kun je stoffen, patronen en materialen combineren - dieren- en plantenpatronen met ornamenten en grote bloemen, maar ook patchwork, batik, etnische en folkloristische patronen. Exotische accessoires en patronen uit alle landen passen wonderwel bij deze stijl van inrichten.

Je kunt ook verschillende stijlen mengen als het gaat om meubels. Als een meubelstuk op het eerste gezicht niet past, geef je het gewoon een nieuw laagje verf met onze kleuren.

Natuurlijke inrichting in Boho Stijl

Rotan is ongetwijfeld het meest gebruikte materiaal voor meubels in Boheemse stijl, gevolgd door linnen, leer, rotan en hout. Al deze natuurlijke materialen ondersteunen ook het aardse kleurenschema. Voor textiel kun je wollen dekens, bont, leer en linnen gebruiken - ze staan dicht bij de natuur en brengen gezelligheid over. Qua verlichting kun je ook kiezen voor lampen van natuurlijke materialen zoals hout, riet, raffia of hooi. De stijl wordt afgerond door planten - en hier hoef je niet te beknibbelen: Planten brengen nog meer gezelligheid over en passen ook perfect in het aardse kleurenschema

Met een paar veranderingen kun je je huis gemakkelijk omtoveren tot een boho look:

  • Voeg bijvoorbeeld een rotan hoofdbord aan het bed toe en een sprei met franjes, en je kunt je slaapkamer snel een nieuwe stijl geven.
  • Richt de woonkamer in boho-stijl in met kussens en een groot etnisch tapijt. Een paar planten als accessoires onderstrepen het natuurlijke karakter van je interieurstijl.
  • In je keuken kun je kleuraccenten aanbrengen door afzonderlijke delen mooi groen te schilderen en lampen te gebruiken van natuurlijke materialen zoals rotan, hout of hooi.

Verschil tussen boho chic en hippie chic

Boho en hippie chic lijken op elkaar, vooral als het gaat om de mix van kleuren, het onconventionele en de combinatie van verschillende patronen. De hippiestijl is echter een stuk kleurrijker en minder aards dan boho chic

Boho-stijl inrichting met een etno-stijl invloed

Voeg variatie toe aan je boho-stijl met accessoires als kussens met heldere zigzagpatronen, grillige figuren, geweven lampen of een handgeweven vloerkleed

Je kunt onze kleuren ook gebruiken om je muurontwerp of meubels te accentueren. Groen, mosterdgeel, middenblauw of rood zijn hiervoor bijzonder geschikt.

Zorg voor zogenaamde deco-eilanden en gebruik de boho-stijl slechts met mate. Het merendeel van het meubilair en de inrichting moet vrij "rustig" worden gehouden, zodat de omgeving niet te chaotisch overkomt.

Expert tip: Boho stijl gedijt op inspiratie, die je overal kunt vinden. Als je een bepaalde kleurnuance tegenkomt die je mooi vindt, kun je de "pipet" functie in de MissPompadour app gebruiken om meteen uit te zoeken welke kleur het is. De app laat ook zien welke kleur uit het MissPompadour assortiment overeenkomt met deze kleurnuance.

FAQ: Veelgestelde vragen

Met welke woonstijl kun je Boho combineren?

Je kunt van elke huisstijl een boho-stijl maken door te werken met accenten en accessoires en de meubels van je huidige stijl te combineren met nieuwe meubels of muurverf. Doorbreek de regels en voeg kleur, planten en decoratieve voorwerpen toe aan je huis, of het nu de keuken, woonkamer of slaapkamer is.

Wat is Ethno Style?

Net als bij de Boho-stijl komen patronen en kleuren uit de hele wereld samen in de Ethno-inrichtingsstijl. Harmonisch gecombineerd kunnen verschillende culturen hier tot uiting komen. Stoffen uit India of kunstvoorwerpen uit Afrika zijn populair. Je kunt snel een beetje etnische stijl in je huis brengen met Oosterse of vintage tapijten met klassieke geometrische patronen.

Het grootste verschil tussen Boho en Ethno stijl is waarschijnlijk de kleurstelling: geïnspireerd door oosterse kruiden en een grote verscheidenheid aan natuur, wordt Ethno stijl gedomineerd door natuurtinten als rood, bruin, geel en oranje, terwijl de Boho inrichtingsstijl wordt gedomineerd door aardetinten.

Onze samenwerking met porta Möbel